Räddat inlägg från metro


Smakens Magi är inte bara en bok. Det är en värld av doft och smak av god mat och dryck och inte minst konsten att kombinera dessa till kulinariska höjdpunkter. Som ciceron är Bengt-Göran Kronstam rent ut sagt fantastisk. I boken Smakens Magi, med vackra uppslag och aptitretande bilder guidar han läsaren genom sexton kapitel med smaktyper av ädla drycker som bas. Kronstam utgår tex ifrån champagne, rosévin och sherry. Lättsmält och underhållande historia berättas tillsammans med fakta om vinernas ursprung, särdrag och variation.

Det bästa med boken är tipsen om vilka smaker som gifter sig med varandra, vilka viner som passar till olika maträtter. Detta är en stor konst som Kronstam delar med sig av. Tillsammans med fakta och vinhistoria innehåller också boken ett nittiotal recept.

Smakens magi -det underbara samspelet mellan vin och mat, är en HÄRLIG bok du inte får missa om du älskar mat och kulinariska upplevelser och vem gör inte det?

Det vackra fotot står Claes Löfgren och Björn Lindberg för. Bengt-Göran Kronstam är vinskribent och hans Vinets Magi utsågs 2007 till världens bästa vinbok av Gourmand World Cookbook Awards.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0